Varemærker i Kina: En gade fyldt med falske butikker

Skriv en kommentar
Erhverv / Humor

08_213549_400x300.shkl.jpg

Kina er landet hvor man kan købe en HiPhone. Eller denne MP4 afspiller. Som begge er, lad os sige, stærkt inspirerede af Apple’s iPhone.

Det er også landet, hvor man kan spise på en KFG restaurant, købe en SQNY radio eller et ur fra Adidos, som man alt sammen kan se billeder af her.

Nu er der så også kommet en hel gade, der er fyldt med falske butikker.

For hvad gør man, hvis man er kinesisk entreprenør, og man lige blevet færdigt med sit seneste byggeri? Man vil jo gerne have lidt opmærksomhed, så man hurtigt kan få lejet lokalerne ud.

Så er der ikke noget bedre end veletablerede og udenlandske navne med gode varemærker. Det kan trække andre butikker til.

Sagen er bare, at ingen af dem har lyst til at bo i dit byggeri. Men det er ikke noget problem, som man kan se i denne nybyggede gade i Nanjing. Her er billeder fra en tråd på et forum og her er en artkel.

Det er firmaer som McDnoalds, Watons, Buckstar Coffee, Pizza Huh, Haagon Bözs, Li-Ming og den amerikanske kiosk-kæde T-Eleven, som er flyttet ind i gaden.

For god ordens skyld – de rigtige hedder McDonalds, Watsons, Starbucks Coffee, Pizza Hut, Häagen-Dazs, Li-Ning og 7-Eleven.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.