Kina har svaret: Ugedags-nakkedims i taxa

kommentar 1
Billeder / Humor

Kinesisk taxa nakke ugedag stof dims.jpg

Du har garanteret prøvet det. Det er et problem, som de fleste af os kender.

Man sidder i en taxa – og glemmer hvilken dag det er. Var det nu onsdag eller søndag?

Sådan er det måske i Danmark. Og i andre dele af Kina. Men ikke i Shenzhen.

Her skal man blot kigge på nakkestøtten foran sig, hvor taxachaufføren hver dag sætter en ny… stofdims på, som fortæller hvilken dag, det er (jeg tror ikke rigtigt, at der findes noget dansk ord for det, men forslag modtages gerne).

I dag var det så fredag, som hedder 星期五 på kinesisk.

Jeg har i øvrigt set det samme i en elevator, hvor tæppet blev skiftet ud hver dag. Smart.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Lars Lusenberg Nielsen siger

    Så vidt jeg ved blev det med dagene på betrækket indført under SARS. Det blev et krav at taxierne skiftede betræk hver dag. Jeg tror ikke at Gulvmåtterne med ugedag har noget med med SARS at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.