Ugens fem klik fra Kina: Marked, bomber, Stein Bagger og demokrati

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

626px-Euro_coins_version_II_100x96.shkl.png • Før og under OL var der masser af snak om terrorisme. Blandt andet på grund af de to bomber, der eksploderede i to busser i Kunming tre uger før OL. Men nu siger politiet, at de har fundet den skyldige. Han døde den 24. december, da han forsøgte at plante en bombe i en kaffebar i Kunming.

• Det kinesiske marked er blevet hypet i årevis. Kina har 1,3 milliarder forbrugere, lyder det fra udenlandske investorer med Euro-tegn i øjnene, tics i kinderne og savl om munden. Nej, luk nu for det vrøvl, lyder det fra China Vortex og China Law Blog. Det kinesiske marked er mildest talt kompliceret, og man skal være varsom med Kinas voluminøse statistikker. Det er alt sammen sagt før. Men det kan ikke siges tit nok.

• Sammenlignet med Bernie Madoff kan Stein Bagger vel bedst sammenlignes med Egon Olsen. I forhold til den amerikanske pyramidespiller er han ret kedsommelig og ikke meget mere end en ussel amatør og lommeprokurator. Men det er ikke kun USA og Danmark, hvor direktørne snyder & bedrager. BusinessWeek har samlet en liste over de 15 største asiatiske skandaler i kategorien. Kina er solidt repræsenteret på listen med Zheng Xiaoyu, Tian Wenhua, Zhou Zhengyi og Huang Guangyu.

• Xinhua forlanger demokrati og menneskerettigheder, skriver Black and White Cat. Det vil sige, der er ikke tale om det officielle nyhedsbureau Xinhua. Men derimod om Xinhua Daily, der kom med kravet i 1938, hvor det var talerør for Kinas Kommunistparti. Det var dengang.

• Tatoveringer er måske ved at genopfinde sig selv som kunstform i Asien. Det tre dage lange og netop overståede Singapore Tattoo Show fremviste 8.000 tatoveringer og 120 kunstnere fra 25 lande. Selvom der stadig er lang vej, før tat’s bliver socialt acceptable i Kina.

:: Billedet er her fra Wikipedia.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.