Ugens fem klik om Kina: 2008 på internettet, burgernomics, Afrika og PR

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

400px-BigMacCroatia_200x300.shkl.jpg • Kina er for længst gået ind i Afrika for at få del i kontinentets mange naturresourcer. Mange talte om, at Kina havde en strategi, der rakte årtier ud i fremtiden. Eller hvad? For efter finanskrisen har Kina og de kinesiske forretningsmænd været nogle af de første til at trække sig ud, skriver Jamestown Foundation.

• Et lands købekraft kan måles på prisen på en Big Mac. Det hedder Burgernomics og blev opfundet af det britiske tidsskrift The Economist i 1998. De er netop kommet med deres seneste Big Mac Index, og det viser blandt andet, at Kina stadig ligger godt i svinget. Her koster en Big Mac 1,71 USD sammenlignet med gennemsnitligt 5,34 i Euro-zonen. Altså ti kroner mod lidt over 31 kroner.

• Den uhyrligt produktive Roland Song fra ESWN har lavet en liste over de største begivenheder på det kinesiske internet i 2008. Hans konklusion er klar: “In 2008, the Internet’s function as monitor reached unprecedented levels”.

• Den belgiske fotograf Peter Seigel udstiller hans fotografier fra Beijings subway i Paris-Beijing Photo Studio, der ligger i 798 art district. Det er indtil 19. marts.

• Hvorfor holdt Kina De Olympiske Lege? For at præsentere et mere positivt billede af Kina til omverdenen. Sådan lyder en af de mest brugte påstande. Nej, argumenterer antropologen Susan Brownell for her på The China Beat, hvor hun har tre påstande: OL var først og fremmest henvendt til den kinesiske befolkning; når det kom til menneskerettigheder havde regeringen ikke nogen overordnet kommunikationsstrategi; og at det ikke var muligt for den kinesiske regering at give et mere positivt billede af Kina på grund af landets politiske struktur.

:: Billedet er fra Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.