Kina og krisen: Baobao får sko i hovedet og 20 millioner arbejdsløse i nakken

Skriv en kommentar
Medier / Politik

10068522_958647_400x266.shkl.jpg

Baobao (宝宝) – det er øgenavnet for premierminister Wen Jiabao, der er uhyre populær i Kina, hvor folk skriver hyldestsange til ham – fik en sko smidt i hovedet, da han var på vej hjem fra Europa.

Som jeg skriver om i dagens Berlingske, og som man kan se overalt på Youtube.

De kinesiske medier har dog ikke gjort meget ud af den flyvende sko. De har som sædvanlig fokuseret mere på den overstrømmende og hjertelige modtagelse, som han har fået i Europa. Som man eksempelvis kan se på billedet her over, hvor der står “jeg elsker Baobao”.

Staten og medierne har altid behandlet nyheder og historier, som stiller de kinesiske ledere i et dårligt lys, som radioaktivt affald.

Men som et bevis på den nye censurpolitik Control 2.0 begyndte medierne alligevel så småt at rapportere om skoen i løbet af tirsdagen og onsdagen.

Især var det bemærkelsesværdigt, at CCTV brage klippet i deres nyheder klokken 19, der normalt er aftenens mest sete nyhedsudsendelse. Det er så usædvanligt, at det også har givet overskrifter i aviserne i dag. For eksempel her på Zaobao.

Og for nu at runde Baobaos tur af. Da han endelig lander i lufthavnen i Beijing, får han ikke smidt en sko i hovedet, men derimod en bunke dårlige overskrifter i nakken. Blandt andet at der nu er 20 millioner arbejdsløse migrantarbejdere, som jeg talte om i mandags på DR2 Udland, for dem som måtte have lyst til at se det.

:: Billedet er fra denne artikel.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.