Ugens Fem Klik om Kina: Militær rumstation, kvinder og økonomisk krise

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

1000 yuan seddel kina.jpg

• Det er ikke så underligt, at planerne om en ny 1.000 yuan pengeseddel er blevet droppet igen. For det ville i den grad få de kinesiske falskmøntnere til at klappe i hænderne. Hvis de altså overhovedet har tid til at klappe, for bølgen af falske 100 yuan sedler fortsætter med at give problemer i Kina. Hvor forbryderne nu er begyndt at reklamere for deres falsknerier med graffiti på husmure, så man selv kan købe sine egne falske sedler.

• Kina er ved at bygge en bemandet militær rumstation. Og hvad går det egentlig ud på?

• Rebecca MacKinnon har holdt forelæsning på Berkman Center for Internet and Society. Her er links til video, slideshow og artikler.

• Kvinder spiller en stor rolle på landet i Kina. For eksempel fordi de bliver tilbage og passer landbruget, når manden rejser afsted for at finde arbejde på en fabrik langt fra hjemmet. Men kvindernes uddannelse er tit både kort og elendig. En ny NGO fra Beijing forsøger at gøre noget ved det, skriver China Crossroads i artiklen, hvor der også er interview via Youtube.

• Vil det lykkes for Beijing at bevare væksten og manøvrere landet sikkert gennem krisen? Eller vil den nedbrudte infrastruktur, miljøproblemer og social uro stå i vejen? Her er en udveksling af e-mails mellem Minxin Pei og Jonathan Anderson.

:: Tegningen er fra denne artikel på China Daily.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.