Geografi og pærevælling: At vælge vin til asiatisk mad

Skriv en kommentar
Fødevarer

Natto_boxed_200x241.shkl.jpg Hvis man skal spise asiatisk mad, så er Marc Kreydenweiss’s Kritt Gewürztraminer fra 2006 det perfekte valg.

Det skriver Nick Passmore fra Business Week.

Hvad f… mener han dog med asiatisk mad? Vi spiser altså andet end ris, fisk og kokosmælk herovre.

Der er da en smule forskel på, om man skal have satay fra Indonesien, japansk kakuni eller røget Anders Peking And.

For ikke at tale om de enorme forskelle, der er inden for grænserne i hver af landene.

Det svarer til at sige, at vinen går godt i spænd med europæisk mad. Som for eksempel Kalles Kaviar, georgiske khinkali og callos con manos de cerdo fra Extremadura.

Her er en anelse mere grundig artikel om at kombinere forskelligt kinesisk mad med vin. Der er fire dele.

Og i denne artikel er der flere links om kinesisk og asiatisk mad og forholdet til vin. Blandt andet med link til en artikel om indisk mad og ‘pagne. Nammenam.

:: Billedet er fra denne artikel på Wikipedia om japansk natto.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *