Ugens Fem Klik om Kina: Kinesiske feltrationer, spillekonsol og Al Jazeera

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

chinese-china-military-rations-17-560x373_200x133.shkl.jpg • Nutella og hakkebøf med løg. Det er en del af en dansk feltration. Men hvad spiser de kinesiske soldater egentlig?

• De skandinaviske lande kommer ind på de første pladser i en ny undersøgelse (Reuters, Financiel Times og Business Week), der viser udbredelsen af IT i 134 lande. Kina ligger på 46. pladsen, og det er et markant spring på 11 pladser siden sidste år. Men Kinas videre fremmarch på listen bremses af manglen på ytringsfrihed og adgangen til elektronisk indhold.

• 150 amerikanske dollars. Cirka 840 kroner. Det er prisen for en ny spillekonsol, der rammer de knapt så købedygtige markeder i BRIC-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina), hvor X-box og Wii stadig er for dyre.

• Den økonomiske krise er en trussel mod verdens autokratiske og mere eller mindre diktatoriske regeringer.

• De kinesiske medier er på vej mod udlandet, og regeringen er ved at lave sin egen Al Jazeera, som jeg har skrevet om tidligere. Vrøvl, det har de sagt så mange gange før, og det vil aldrig ske.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.