Ugens Fem Klik om Kina: Kinesisk Rolls-Royce, Google og grønne træer

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

12_200x127.shkl.jpg • Det går skidt for Google i Kina, hvor de – som et af de få steder i verden – halter voldsomt efter en lokal søgemaskine. Men kineserne foretrækker Baidu, som har 60 procent af markedet for søgninger. Nu spår en analytiker dog, at Google er klar til at stjæle markedsandele fra Baidu. Det sagde Google også selv sidste år, så lad os nu vente og se. Og lad os så se bort fra, at Baidu fik et fremragende første kvartal i år.

• Rolls-Royce overvejer at lægge sag an mod den kinesiske bilfabrikant Geely. De mener at Geelys nye luksusbil ligner deres egen Rolls-Royce Phantom lidt for meget.

• Op mod 200.000 personer kan være døde efter de atomprøvesprægninger, som Kina foretog fra 1964-1996. Datteren til en af de soldater, der arbejde i et af de forurenede områder, blev født med kræft. Indtil videre har familien kun fået 130 yuan (106 kroner) i erstatning om måneden. Men nu er det nok, siger flere af ofrene, der kræver solide erstatninger.

• Australien investerer nu kraftigt i landets militær. Regeringen har løftet sløret for en plan, der inden 2030 skal gøre Australien i stand til selv at forsvare sine interesser i den asiatiske region, der er under kraftig forandring, som det hedder i artiklen fra BBC. Blandt andet skal aussierne købe 100 F-35 jagerfly, otte frigatter, 24 helikoptere, 12 ubåde og samtidig investere i elektronisk “cyber warfare”. Premierminister Rudd afviser, at det har noget som helst med Kina at gøre. Næh, næh, ikke spor, men det er jo meget godt at være forberedt på det værste, som han siger til Christian Science Monitor.

• Foråret er kommet til Beijing. Grønne træer og 30 graders varme. Det er jo dejligt. Eller hvad? Det er ikke alle, som er lige tilfredse, og her er en Top 10 over forårets værste plager i Beijing.

:: PR Foto fra Geely’s hjemmeside

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.