Foredrag med Schoenhals: Bøger om Kulturrevolutionen

Skriv en kommentar
Historie / Kultur / Politik

Destroy_old_world_150x209.shkl.jpg I sidste uge holdt Michael Schoenhals foredrag på den svenske ambassade her i Beijing.

Michael Schoenhals, der normalt huserer på Lunds Universitet i Sverige, er en af de fremmeste forskere i Kulturrevolutionen i Kina, og han er medforfatter til bogen “Mao’s Last Revolution“.

Under foredraget nævnte han flere bøger om kulturrevolutionen, og du får listen her:

• Michael Schoenhals, red. China’s Cultural Revolution, 1966–1969: Not a Dinner Party. Armonk NY: M.E.Sharpe, 1996. En antologi med oversatte dokumenter, som er et godt supplement til “Maos Last Revolution”.

• Zhensheng Li, Red-Color News Soldier. Paris: Phaidon Press, 2003. En kinesisk fotograf, der her offentliggør og skriver om sine billeder fra Kulturrevolutionen. Læs John Gittings anmeldelse på Guardian.

• “Folkrepubliken Kina” (sid. 63–98) i Klas-Göran Karlsson & Michael Schoenhals, Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer: Forskningsöversikt. Stockholm: Forum för levande historia, 2008. Findes i en engelsk og svensk udgave her på Levande Historia.

• Joseph W. Esherick, Paul G. Pickowicz och Andrew G. Walder, red. The Chinese Cultural Revolution as History. Stanford: Stanford University Press, 2006. En antologi med studier af forskellige sider af Kulturrevolutionen.

• Melvyn C. Goldstein, Ben Jiao och Tanzen Lhundrup, On the Cultural Revolution in Tibet: The Nyemo Incident of 1969. Berkeley: University of California Press, 2009. Skræmmende, velskrevet og velunderbygget studie af rødgardisternes fremmarch i Tibet i 1969.

• Michael Schoenhals, “The Global War on Terrorism as Meta-Narrative: An Alternative Reading of Recent Chinese History”. Sungkyun Journal of East Asian Studies, Vol. 8, nr. 2. Kan downloades gratis på Sungkyun Journal of East Asian Studies.

:: Plakaten er her fra Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.