Jordskælv i Kina: Myndighederne fortsætter chikane

Skriv en kommentar
Journalistik / Politik

dujiangyanschool_400x274.shkl.jpg

Kinesisk politi og myndigheder fortsætter med at chikanere de udenlandske journalister, der dækker et-års dagen for jordskælvet i Sichuan.

Og de fortsætter med at benægte, at de gør det. Tværtimod beskylder propagandaministeriet i Sichuan udenlandske reportere for at opildne til uro og optøjer. Uden dog helt at kunne komme med eksempler.

dette videoklip fra Financiel Times har officielt aldrig fundet sted.

Ligesom disse tre episoder, der er indberettet til Foreign Correspondents Club of China, heller ikke har fundet sted:

On April 1, a French journalist was working in Dujiangyuan on a story about a family whose daughter was killed in a school collapse when he and the family were stopped and detained by both uniformed and plainclothes police. The parents were released. The reporter was forced to go the police station and informed he needed to register to report in the area.

On April 2, a German reporter was barred from Yingxiu while attempting to cover the area ahead of the first anniversary of the quake. The reporter was in a public cemetery amid a group of Chinese journalists interviewing relatives of the dead when authorities approached him and told him he had failed to register. They led him away from the cemetery.

On April 6, a German television crew working in Shifang and nearby areas was physically prevented from filming and detained for over five hours. When the crew was waiting to meet the father of a child who died in a school collapse, unidentified men grabbed the man in front of the journalists.

Myndighederne – både de lokale og centrale af slagsen – ser på et-års dagen som følsom. Især fordi de vil undgå kritik af genopbygningsarbejdet og af de embedsmænd, der er ansvarlige for at bygge skoler, som styrtede sammen og knuste op mod 10.000 skolebørn under jordskælvet.

10.000 er et stort og abstrakt tal. Hvis du har brug for at se, hvor beskidt, klamt og sørgeligt et jordskælv kan være, så se dette billede på Flick fra mellemskolen i Beichuan.

:: Billedet er fra denne artikel på Shanghaiist

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.