Uro i Kina: Tusinder af studenter støder sammen med politiet

Skriv en kommentar
Politik

090519155140a6730cb0ca01da_400x300.shkl.jpg

Tusinder af studenter stødte i går sammen med politiet i Nanjing.

Der er flere forskellige former for politi i Kina, og problemet er chengguans (城管执法人员 eller blot 城管), som jeg har skrevet om tidligere.

De har færre og mindre opgaver end det rigtige politi. De har også færre beføjelser, og må for eksempel ikke bære våben. Heldigvis. For kritikken går på, at de er dårligt uddannede, og ofte optræder voldeligt. Der har været flere sager, hvor folk er blevet dræbt af chengguans.

De tusinder af studenter var vrede over, at chengguans havde banket fem studenter – fire mænd og en kvinde – der havde stået udenfor universitetets campus med små boder, hvor de havde solgt forskellige småting.

Flere af studenterne havde skilte, hvor der på kinesisk og engelsk stod “Non-violent and Non-Cooperation” og “Help social vulnerable groups and co-construct a harmonious society”.

Studenterne blokerede veje omkring universitetet, og politiet blev tilkaldt. Ifølge Centre for Human Rights and Democracy i Hong Kong blev tre studenter anholdt.

Der er flere billeder på denne BBS. Det var der også her på Tianya, men tråden er blevet censureret og slettet.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.