Censur på internettet i Kina: Det her må du ikke læse om

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / Politik

censur kina internet.jpg

Du må helst ikke læse om Deng Yujiao, hvis du sidder i Kina og surfer på internettet. De seneste dage er utallige artikler og fora blevet lukket.

Men det er ikke den eneste sag, som censuren har ryddet ud i. Langt fra. Især ikke i denne uge, hvor torsdag er 20-årsdagen for urolighederne på Tiananmen.

Hvordan kan man så få en fornemmelse af, hvad myndighederne forsøger at censurere?

Danwei har et trick i denne artikel, der kommer via dette tweet.

Man laver en Google søgning på 该评论已关闭, kommentarer er lukket, som er den besked, der dukker op, når for eksempel et forum – i det her tilfælde på 163.com – bliver censureret.

Sagerne handler blandt andet om 55 svindlere i Shenyang, Deng Yujiao, 25 døde kulminearbejdere i Chongqing, skolebørnene der døde under sidste års jordskæl og en kommentar fra Obama om ytringsfrihed. Samt meget mere. Faktisk meget, meget, meget mere.

Man kan også lave den samme søgning på Baidu, der trods alt er kinesernes foretrukne søgemaskine. Men her bliver søgningen censureret.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.