Sagen om Deng Yujiao II: Bliver hun anklaget?

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / Politik

200952513032390_200x133.shkl.jpg Det var selvforsvar. Ikke mord. Og sagen er lukket, siger politiet.

Myndighederne håber nu, at der er lagt låg på sagen om den 21-årige Deng Yujiao (邓玉娇), der dræbte en lokal embedsmand.

Du kan læse nyheden her på Berlingske, eller på for eksempel Wall Street Journal og på Epoch Times.

Jeg har før skrevet om Deng Yujiao på Kinablog, Berlingske og ymtet om sagen her på DR2.

Beijing er opsat på at lukke sagen, fordi torsdag den 4. juni er 20-årsdagen for urolighederne på Tiananmen. Et hyperfølsomt jubilæum som myndighederne i månedsvis har arbejdet på at dysse ned.

Politiet har nu gennemført en »grundig« efterforskning af mordet, skriver nyhedsbureauet Xinhua i en kort artikel i søndags. Konklusionen var, at Deng Yujiao dræbte den 44-årige Deng Guida i selvforsvar, da han forsøgte at voldtage hende. Om end det var »overdrevet« selvforsvar.

Deng Guida var chef for det lokale kontor for erhvervsfremme i byen Badong (巴东), der ligger i Hubei. Under voldtægtsforsøget den 10. maj var han sammen med to kolleger, Huang Dezhi og Deng Zhongjia. Ifølge undersøgelsen råbte de ad hende, og skubbede også til hende flere gange, da hun nægtede at »bade« med dem.

Disciplinærkomiteen i den lokale afdeling af Kinas Kommunistparti har bestemt, at de to kolleger skal ekskluderes fra partiet.
De er indtil videre ikke sigtet i sagen, men politiet fortsætter undersøgelsen af dem begge.

Deng Yujiao er umiddelbart renset for anklagerne om mord. Men de næste dage vil vise, om politiet ombestemmer sig, og hvad de i så fald har tænkt sig at anklage hende for. Hvis de gør, så vil det med sikkerhed give genlyd på internettet.

Deng Yujiao arbejdede på et hotel, hvor der også var KTV bar, der ud over karaoke er lige så kendte for prostitution. Og det er med til at komplicere sagen yderligere, skriver Asia Times:

Further complicating the case is the country’s perversely hypocritical attitude toward the sex trade. In the new, market-oriented China, sex is for sale everywhere, just like everything else, and yet the government continues to live in puritanical denial of this reality.

In every city and town in China, establishments like the Dream City leisure center are flourishing. With a government in denial, however, the women who work in and around the sex industry are left in an extremely vulnerable position. When you don’t officially exist, who can you call on to protect you?

Roland Song fra ESWN har denne kommentar om søndagens nyhed fra Xinhua, som du også kan læse på engelsk her:

This is the only piece of news on Deng Yujiao that is allowed to be published. Comments are not being allowed. KDnet briefly ran a poll as to whether the outcome was satisfactory or not, but quickly killed it. Probably that is because the people are not satisfied. Why is that? First, Huang Dezhi is only “being detained in connection with public order offences” instead of “criminal offences such as attempted rape and sexual battery.” The latter are based upon lawyer Xia Lin’s public statement that Deng Yujiao told him that Huang Dezhi had pulled down her trousers, yanked down her panties and fondled her. However, Deng did not say that Huang “raped her.” It was an attempted rape and it was sexual battery. To write that “she claimed that Huang raped her” is to say that she lied. That is why people are not satisfied, but they have no where to express their misgivings.

The big question is, Will the prosecutor really dare to charge Deng Yujiao with “using excessive force”? Or will they just let this matter fade from public memory bu doing nothing?

:: Billedet er fra en protest og happening i Beijing til støtte for Deng Yujiao

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.