Censur: Ingen adgang til Kinablog i Kina

Skriv en kommentar
Diverse / Internettet

250309014950_chinesecensor_200x127.shkl.jpg Altså… grrr… De kinesiske censursmølfer har blokeret for adgangen til Kinablog.dk her i Kina.

Det kan man jo tage som en kompliment. Men censursmølferne har jo ikke siddet og tromlet hele arkivet igennem og derefter besluttet sig for, at Kinablog er vanvittig kritisk og farlig for den politiske stabilitet i Kina.

Derimod har smølferne blot tastet en helt masse fy-ord ind i det filter, som al internet trafik til Kina går igennem. Og de ord har der åbenbart været for mange af her på bloggen.

Teknologien er i øvrigt venligst leveret af Cisco, der gerne ville sælge flere routere til Kina.

Derfor er det mest af alt blot irriterende, for en masse af læserne sidder bag computere her i Kina.

Man kan dog stadig læse bloggen – og Facebook, Youtube, Twitter og alle de andre – hvis man bruger en proxy. Eller en VPN. Som Cisco i øvrigt også leverer.

Derfor kan abonnenterne på Kinablogs nyhedsbrev (hvor man får en daglig e-mail med de seneste artikler, hvilket vi her på redaktionen klart kan anbefale) heller ikke se de billeder, som der er i mailen. Kun tekst.

Kina har de seneste måneder lukket utallige hjemmesider, fora og blokeret for adgangen til en lang række udenlandske sider. Så måske bliver der åbnet igen, når festlighederne omkring 60-års jubilæet er overstået.

Jeg havde ikke selv opdaget, at der var blevet lukket for adgangen. Så tak for tippet til de to læsere Jens og Fru Lang.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.