Ugens Fem Klik om Kina: Pesticider, politiske t-shirts og kinesiske tegn i Malaysia

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

01300000247022122285938634484_400x300.shkl.jpg

• Hvad sker der egentlig, når man bliver arresteret i Kina? En amerikansk kvinde fortæller om sin mand, der blev arresteret for en måned siden. Hun har intet fået at vide, og hun aner ikke hvornår han bliver løsladt. Men hun har været i pengeautomaten for at hæve nogle tusinde yuan til bestikkelse.

• Han var på gåtur i bjergene i Guangzhou, da en mand pludselig kom bagfra og tog ham i nakken. Det var politiet. Han blev tilbageholdt i fire timer, fordi han havde politisk følsomme slogans på hans t-shirt, som politiet endte med at klippe i stykker. South China Morning Post (kræver abonnement) og China Digital Times.

• Her i weekenden var der World Media Summit, der var arrangeret af det officielle nyhedsburea Xinhua. Med på konferencen, som selveste Hu Jintao deltog i, var der ledere fra medieorganisationer over hele verden. For eksempel Google, BBC og AP. Og mødet sluttede af med en opfordring til “accurate, objective, impartial and fair” nyhedsdækning af Kina. Helt sikkert. Tro på det, skriver David Bandursky fra China Media Project. For selvom Rupert Murdoch holdt en tale, hvor han opfordrede til pressefrihed, så handlede mødet ikke om ytringsfrihed og censur. Det var business.

• Vi bringer en afstemning. Penang i Malaysia, der har et stort kinesisk mindretal, skal have nye vejskilte. Og det har givet debat, om de skal skrives med klassiske eller simple tegn, skriver Pinyin News. Skulle du nu have en stærk holdning for eller imod det ene eller andet, så kan du faktisk stemme om det online her.

• Hvordan lever man sundt i et land som Kina, hvor pesticider er en fast ingrediens i alle fødevarer? Hong Kong Center for Food Safety har en artikler med gode råd, som du kan finde links til her på Myhealtbeijing.

:: Foto fra Baidu

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.