Miliarder, milliarder: Grafik over store tal

Skriv en kommentar
Journalistik

billion_dollar_550n_200x111.shkl.gif Stort land. Store tal. Det kan man roligt sige om Kina. Men de enorme summer bliver også hurtigt abstrakte, og de er svære at forholde sig til.

Prøv at se her.

OL i Beijing kostede 41 milliarder USD. Kinas militærbudget er på 60 milliarder. Den kinesiske hjælpepakke fra november 2008 er på 4.000 milliarder. Og så videre.

Som sagt, svært at forholde sig til, men det bliver interessant og overskueligt, når man sætter det i en sammenhæng. Som på grafikken herover.

Du kan finde den på Information is Beutiful, hvor den også er lettere at læse. Her er en artikel om baggrunden for grafikken.

Den sætter en lang række af de store og abstrakte tal, som man ofte møder i medierne, i en kontekst med hinanden. Den er overskuelig, og det er nemt at se proportionerne i de enorme summer.

Og man kan sammenligne alt fra omkostningerne til krigen i Irak, Bill Gates’s formue, hvor meget det ville koste, at redde regnskoven, værdien af Facebook og en lang række andre ting.

Hvis jeg skulle være lidt kritisk, så er den eneste mangel, at det kan være svært at se, hvilke kilder der er brugt. For eksempel med militærbudgettet, som står til at være på 60 milliarder USD. Men det må være fra 2008. I år er budgettet ifølge Globalsecurity.org på 70 milliarder.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.