Gratis artikler: Hvad laver Kina i Afrika

Skriv en kommentar
Historie / Politik

20080101145050cd930.jpg

Der har været meget kritik af Kinas rolle i Afrika. For eksempel her, her, her og her.

Men Afrika har brug for Kina. Det mener Rwandas præsident, Paul Kagame, der i mandags forsvarerde kinesernes investeringer i det fattige kontinent, som AFP skriver her:

“The Chinese bring what Africa needs: investment and money for governments and companies. China is investing in infrastructure and building roads,” said Kagame in an interview with German daily Handelsblatt to appear on Monday.

China Quarterly – det videnskabelige magasin, der vel er sinologiens svar på Louis Roederer champagne – er netop kommet i et særnummer, der har tema om Kinas indflydelse i Afrika.

To af artiklerne kan downloades gratis indtil den 30. oktober.

Det er “Fuelling the Dragon: China’s Rise and Its Energy and Resources Extraction in Africa”, som er skrevet af Wenran Jiang.

Dernæst Daniel Large’s artikel, der hedder “China’s Sudan Engagement: Changing Northern and Southern Political Trajectories in Peace and War.”

Og nu vi taler om Afrika, så vil jeg lige minde om foto-bogen “La Chinafrique,” der helt konkret og nede på jorden viser billeder af kineserne i Afrika.

Du kan læse en anmeldelse af den her på engelsk, her på fransk og her på kinesisk og engelsk, hvor der også er et godt udpluk af billeder fra bogen.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.