Kinesiske bønder snydt: Vietnamesiske brude stikker af med gaver

Skriv en kommentar
Hverdag / Kultur

22049673_400x230.shkl.jpg

Ni vietnamesiske kvinder. Ni kinesiske bønder. De skulle giftes, men pludselig forsvandt kvinderne. Sammen med gaver for flere tusinde kroner.

Det kan man læse i denne artikel i avisen Chutian Dushi Bao. Der står mere på dette forum, hvor billedet også er fra.

For eksempel gik det ud over Lu Guoen (卢国恩), der er 33 år gammel. Han er bonde. Fattig. Og bor i et øde bjergområde i Hubei provinsen.

Derfor var det også svært for ham at finde en hustru. Men en dag ringede en af Lu’s venner til ham. Vennen var rejst til en anden provins, hvor han havde fået noget midlertidigt arbejde.

Her havde han mødt en vietnamesisk pige. Og hun havde en søster, der var på udkig efter en ærlig og rar mand.

Men Lu blev narret. Lige som i alt ni andre single mænd i det fattige bjergområde blev han franarret flere tusinde kroner, der var samlet sammen til gaver. Lu mistede 3.600 kroner.

Det plejer normalt at være kvinder, som er ofre i den type historier

Sidste år blev 18 vietnamesiske kvinder reddet fra menneskehandlere i det sydlige Kina. Kvinderne var blevet solgt for mellem 20.000-30.000 yuan.

En ny undersøgelse viser også problemet med kvinder fra Nordkorea, der bliver solgt i Kina til for eksempel landarbejde eller arbejde i sex-industrien.

Det er ikke et nyt fænomen, og handlen er en slags moderne slavehandel, hvor kvinderne bliver både udnyttet og mishandlet, som der står i indledningen til denne artikel i Criminology and Criminal Justice fra 2003.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.