Ugens Fem Klik om Kina: Snemænd, UFO, korruption og andet

kommentar 1
Ugens Fem Klik

china-snow-sculptures-28-snowmao-zedong_400x529.shkl.jpg

• Sneen er faldet over land og by i Kina. Endda så meget at skoler er kollapsede, og 40 mennesker blev dræbt. Men i de fleste områder var det mindre alvorligt, og man kunne også nyde sneen. Chinasmack har samlet en lang billedserie med snemænd. Og snedrager, -dyr, -biler og -monstre og alle mulige andre sneskulpturer. Imponerende.

• Grønne mænd i Kina? Zhang Yifang er grundlægger af Kunming UFO Research Association, der netop har afholdt 2009 International Astronomy Year and Extraterrestrial Life Forum, skriver Gokunming, der også har video fra konferencen. Zhang Yifang er professor i fysik og grundlagde organisationen i 1972, hvor der siden har været mere end 400 observationer af UFO’er.

• Kina er ikke et land. Det er derimod en mosaik af forskellige kulturer, og består egentlig mere af ni forskellige lande, skriver Patrick Chovanec i The Atlantic.

• Kineserne er ved at være så gode til at tale engelsk, at Indien nu er ved at sakke bagud. Indernes gode engelskkundskaber har ellers været et af landets store fordele i konkurrencen med Kina. Men det er altså slut nu, skriver Financiel Times. Mens man på Reuters kan læse en artikel om, at kineserne er dårlige til engelsk. Forvirret? Du er ikke den eneste.

• Korruption i Kina? Masser. Transparency International er netop kommet med deres seneste undersøgelse, der sammenligner alverdens lande. Du kan læse mere her og se det interaktive kort her.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.