Vejr i Kina: Myndighederne laver snestorm

Skriv en kommentar
Hverdag / Politik

xinsrc_223100509092639013121_200x194.shkl.jpg Kinas myndigheder laver om på vejret. De får det til at sne. Men er det en god ide, når man forsøger at kontrollere vejret, spørger man sig selv om i Kina.

Du kan selv smutte over og læse min artikel i Berlingske, men her får du et par hurtige og ekstra links.

Det er Beijings Meteorologiske Bureau, der laver om på vejret.

Eller rettere »Beijing Bys Kontor for Vejrmodifikation« (北京市人工影响天气办公室), som er en del af bureauet. Du kan læse om dem på Wikipedia.

Det er dem, der de seneste uger har forstærket de mange større eller mindre snestorme over Kina. Og det har givet debat. Blandt andet her på Chinayk, Netsh og ikke mindst på Tianya.

I flere år har der også været debat uden for Kina om lysten til at kontrollere vejret. Se for eksempel Wired fra 2007.

Men det var især under De Olympiske Lege sidste år, at kontoret blev berømt, da de, efter eget udsagn, spredte skyerne over Beijing og gav godt vejr under OL.

Guardian har også en god artikel om den kinesiske metode overhovedet virker. Og Time forklarer i denne artikel, hvad det egentlig er, at der foregår deroppe i skyerne.

:: Foto fra Xinhua

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.