Ugens Fem Klik om Kina: AIDS, Lu Xun, hot i Shanghai med mere

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

120px-Red_ribbon-1_120x179.shkl.jpg • I dag er det World Aids Day. Og i Yunnan provinsen har myndighederne åbnet Kinas første statsligt drevne bar for homoseksuelle. Eneste problem er, at selv samme myndigheder lukkede den med det samme.

• Hvad tjener de bedst sælgende forfattere i Kina? Og hvad har de skrevet? Danwei har oversat listen fra Changjiang Times.

• Og nu vi er ved lister – hvem er de hotteste navne i Shanghai og Hong Kong? CNNGo, der er CNN’s rejsesite, kommer med deres bud.

• Lu Xun er stadig hot i Kina, selvom han naturligt nok ikke på CNN’s liste. Hvis du ikke kender ham, så kan du få en hurtig intro på Wikipedia. Jeffrey Wasserstrom har lige skrevet en artikel om Lu til Time, hvor han kalder ham for Kinas Orwell. På hans blog China Beat har Wasserstrom en opsamling om Lu Xuns indflydelse og om oversætteres store betydning.

• Hvor svært er det egentlig at lave forretninger i Kina? Svaret er – svært, sukker Silk Road International, der kommer med konkrete eksempler på de pandeklaskende tåbeligheder.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.