Ugens Fem Klik om Kina: Bjørne, slang på internettet, Nordkorea med mere

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

800px-Giant_Panda_2004-03-2_400x266.shkl.jpg

• Hvad er de ti hotteste ord på det kinesiske internet i 2009? Det er blandt andet vendingen »Det kan vi desværre ikke gå i detaljer med.« En voldsomt populær sætning, som myndighederne bruger til affeje journalisters spørgsmål med. Og som de kinesiske internetbrugere nu har taget til sig. Læs en top ti over internet-slang her på Youku.

• December er jo altid god til at komme med lister over året, der gik. Her er endnu en. Hvad var de ti største myter om Kina i 2009? Evan Osnos kommer med sit bud på sin blog på the New Yorker.

• En milliard mig her og der. Hvem tæller? Det gør chefen for det kinesiske anti-korruptionsbureau. Siden juni har han fundet 7,6 milliarder kroner, som kinesiske embedsmænd havde stukket i lommerne. I alt er det blevet til mere end 22.000 sager, skriver AP.

• Bjørn eller hund? Kineserne er vilde med pandaer, der vel nærmest er et nationalt symbol som amerikanernes skaldede ørn. Og her gik vi og troede, at pandaen var en bjørn. Men en ny undersøgelse viser, at pandaen er genetisk mere beslægtet med en hund. Beijing News på kinesisk og Xinhua på engelsk.

• Hvad vil der ske med Kinas fyrige nabo Nordkorea, når Kim Jong-il skal afløses? Og hvad mener kineserne om fremtidsudsigterne for Nordkorea? Bulletin of the Atomic Scientists har en analyse.

:: Foto fra Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.