Ugens Fem Klik om Kina: Arbejdere, årtiet der gik, journalistik med mere

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

3898_200x262.shkl.jpg • Den tidligere chefredaktør for magasinet Caijing, Hu Shuli, skal nu stå i spidsen for det hidtil ukendte magasin New Century News (新世纪新闻). Hu forlod Caijing på grund af en magtkamp med bestyrelsen, der efter alt at dømme ville dæmpe hendes kritiske tone og journalistikken på bladet. Hun sagde op, og det gjorde stort set også alle andre journalister og medarbejdere, der nu er fulgt med hende over på det nye magasin. Successen afhænger nu af, om hun formår at give det lille NCN en lige så skarp profil som Caijing; og om hun får lov til det af NCNs ejere. Læs om hendes nye arbejde og om fremtiden for magasinet på Guardian, Financial Times, NYT og Foreign Policy.

• Den 53-årige Akmal Shaikh, der var britisk statsborger, blev henrettet i Xinjiang provinsen lige før nytår. Han var dømt for at have smuglet fire kilo heroin ind i Kina, hvor han blev arresteret i 2007. Kritikerne siger, at han ikke fik en retfærdig retssag. For den kinesiske domstol så bort fra, at han var psykisk syg. Akmal Shaikh troede, at han skulle til Kina for at indspille en sang, der kunne gøre ham berømt og skabe fred i verden.

• FG demonstrerer på Tiananmen, Hu bliver præsident, flod i Harbin forurerenet, satelitter i kredsløb og ualmindeligt meget mere. Det er ti-året der gik i Kina, som 2point6billion har lavet en tidslinje over.

• Det amerikanske magasin Time har kåret deres Årets Person, som denne gang blev Ben Bernanke. Men en anden af kandidaterne var de kinesiske arbejdere, som du kan se portrætter af her.

• Nyhedsbureauet Reuters har et længere interview med Robert Park, den 28-årige amerikanske statsborger, der før nytår gik ind over grænsen til Nordkorea, hvor han nu er tilbageholdt. Robert Park, der er kristen, gjorde det for at gøre opmærksom på menneskerettigheder og hungersnød i Nordkorea.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.