Massakren i Nanjing: Kina og Japan nærmer sig hinanden

Skriv en kommentar
Historie / Nationalisme

Bundesarchiv_Bild_183-U1002-502,_Japanisch-Chinesischer_Krieg_200x140.shkl.jpg Japan og Kina er stadig langt fra enige om, hvad der egentlig skete i Nanjing i 1937. Især i spørgsmålet om, hvor mange der blev dræbt af de japanske soldater under invasionen af byen.

Du kan læse om massakren på Wikipedia.

Men det er egentlig mere interessant at se på, hvor meget de to lande har nærmet sig, og hvor meget man er enige om i dag, som Foreign Policy skriver:

The debate was recently reopened by a joint report issued by the governments of China and Japan. But while most newspaper accounts have focused on the remaining points of disagreement — including the still-disputed death toll — they’ve tended to miss the larger significance of the report: that historians appointed by both countries did, for the first time, agree that the Japanese army committed atrocities during the war and that Japan’s illegal acts of aggression were the main cause of hostilities.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.