Hustru appellerer om løsladelse: Hu Jia har måske fået leverkræft

Skriv en kommentar
Politik

privatfoto hu jia zeng jinyan.jpg Hu Jia, der er en af Kinas mest fremtrædende aktivister har måske fået leverkræft. Hans hustru, Zeng Jinyan, appellerer nu myndighederne om at løslade ham. »Ikke tale om,« lyder svaret.

• Her er alle artikler om Hu Jia på Kinablog

Hu Jia har flere gange været syg, mens han har siddet i fængsel. På grund af fejlernæring, der skyldes den elendige kost. Og på grund af alvorlige problemer med leveren. Blandt andet skrumpelever. Uden at han har fået ordentlig medicinsk behandling.

Og nu har den nu 36-årige Hu måske fået leverkræft. I går skrev Zeng Jinyan på Twitter, at hun havde afleveret et brev til fængselsmyndighederne i Beijing, hvor hun opfordrer dem til at løslade Hu, så han kan få en ordentlig lægebehandling.

Hu Jia havde været til undersøgelse for få kort tid siden. Familien skulle have fået besked om resultatet den 2. april. Det skete ikke. Myndighederne har endnu ikke ville give familien klar besked resultatet, men Hu Jias mor har set en udskrift, hvor der står, at Hu har kræft.

Jeg kunne ikke komme i kontakt med Hu Jias advokat, Li Fangping, i går. Men ifølge nyhedsbureauet AP har Li allerede henvendt sig til fængslet, der udelukker en løsladelse. »Ikke tale om,« skulle en ansat ved fængslet have sagt til advokaten.

Hvad skriver de andre? Her er New York Times, Washington Post og BBC.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.