Handel og økonomi med Kina: Hvor er menneskerettighederne?

Skriv en kommentar
Diverse

Wen Jiabao og Rasmussen.jpg Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har været på besøg i Kina, som jeg skriver om i dagens avis.

Besøget skule først og fremmest pleje det anstrengte forhold til Kina. Derfor handlede det mest om det økonomiske samarbejde og danske arbejdspladser.

Som Lars Løkke Rasmussen sagde på pressekonference på den danske ambassade, så var menneskerettigheder ikke et tema under mødet med de kinesiske ledere.

Men man skal ikke lade menneskerettighederne glide i baggrunden, skriver New York Times i dag i en leder. Det er en opfordring til præsident Obama, der mandag og tirsdag er vært for den kinesiske præsident Hu Jintao.

Mr. Obama also must squarely acknowledge — and protest — the Chinese leadership’s continuing, ruthless stifling of any serious political dissent. That is bad news for China and the world.

The most recent reminder came when Gao Zhisheng, a crusading human rights lawyer, resurfaced last month. For more than a year, he had disappeared into the clutches of the government security network and many people had feared that he was dead.

:: Privatfoto

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.