Sundhedsvæsenet i Kina: Læge forlanger ekstra penge under operation

Skriv en kommentar
Internettet / Kultur / Medier

refusing-to-operate1_400x291.shkl.jpeg

En 22-årig kvinde skulle have en abort. Hun ligger på operationsbordet, har fået lokalbedøvelse og er klar til indgrebet. Lægen siger så, at han vil lave yderlige to operationer. Som selvfølgelig også vil koste ekstra penge, for sygehusvæsenet er ikke offentligt i Kina, og både læger og hospitaler tjener penge på undersøgelser, operationer og medicin. Derfor er sygehuse og læger også notorisk berygtede for at overmedicinere patienterne og lave aldeles unødvendige undersøgelser.

Men sagen om den 22-årige kvinde, som Guangdong Wang skrev om forleden, var alligevel i en klasse for sig. Kvinden nægter. Hun afviser lægens besked om de ekstra operationer. Han nægter dog at opgive, og lader hende ligge på operationsbordet i tre timer. Det er først da hendes kæreste kontakter politiet, at hun får lov til at gå.

Det kan man alt sammen læse i denne lille artikel fra det fremragende China Media Project, der hører under University of Hong Kong. Her står der om tegningen:

In this cartoon, posted by the Kunming-based studio Yuan Jiao Man’s Space (圆觉漫时空) to QQ.com, a young woman is trapped and immobilized on the operating table as her surgeon turns willfully away, refusing to release her until she has agreed to additional surgeries. On the sheet between the woman’s legs is emblazoned a large red Yuan symbol, signifying the act of gross extortion.

De grådige læger er et af de mest debatterede emner på nettet. Der er også en anden artikel og tegning om den 22-årige pige her:

NewImage.jpg

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.