Spionage på nettet: Tager du computeren med til Kina?

Skriv en kommentar
Internettet / Medier

Step1 shelf macbookpro 13 022411 159x97 shkl Er du på vej til Kina, og har du en computer, iPad, Blackberry eller en anden elektronisk dims med, så bør du læse artiklen her fra NPR. Især hvis du enten er af den lidt mere paranoide slags eller rent faktisk har ting liggende, som du ikke vil have kinesiske myndigheder, institutioner eller virksomheder til at vide noget om:

NPR har interviewet Ken Lieberthal, der er fra det amerikanske Brookings Institute. Han rejser til Kina cirka ti gange om året, og han tager cyber-sikkerheden seriøst:

“I first of all get a loaner laptop. And the USB that I bring, I clean digitally before I bring it, so it’s totally blank,” Lieberthal says.

Lieberthal then disconnects the Wi-Fi and Bluetooth functions, sets email filters and a virtual private network, or VPN. That’s all before the trip. While in China, he never lets his Blackberry leave his side, never uses a wireless Internet connection while he has his USB drive plugged in, and he also physically hides his fingers when typing passwords.

When he gets home, everything gets digitally wiped and cleaned.

Why take all this precaution? Espionage. More specifically, cyber-espionage.

Er han så netop paranoid, eller er der noget om snakken? Som udgangspunkt bør man gå ud fra, at “man” kan få adgang til al information, som der ligger på din computer eller anden elektronisk dims. Også selvom du bruger https eller VPN’s til at sende for eksempel e-mails med. De seneste uger har Kina efter alt at dømme testet noget udstyr, der går målrettet efter VPN’s, der er blevet mere ustabile og ofte bliver helt afbrudt. Så det er en personlig afvejning af, hvor følsomme informationer du har i dine apparater.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.