Kun i Kina: TV-vært skifter navn tre gange på tre dage

Skriv en kommentar
Hverdag / Internettet

63126240jw1dpu0haxx89j

Her er den anden af fire historier fra Kina. De er hverken store eller små. Men de er på mange måder typiske for Kina og er af den slags, som sjældent når frem til Danmark og ud i medierne. Her kan du læse den første og den tredje og den fjerde artikel.

Det er helt normalt i Kina, at man skifter navn flere gange i sit liv. Men tre gange på tre dage er alligevel for meget.

»Tanten har jo et nyt navn hver dag,« som der stod i en af mange kommentar på Weibo, der handlede om nyhedsoplæseren Ren Xiujuan. Eller hvad man nu skal kalde hende.

Hun arbejder for Gansu Kabel TV i løbet af tre dage gik hun på skærmen med tre forskellige navne, og det fik naturligt nok mange til at spørge, hvad i alverden der foregik.

Det første navn kom søndag, hvor hun tonede frem med sit oprindelige navn Ren Xiujuan (任秀娟).

Men hun havde netop fået nyt navn og ændret sitidentitetskort, så hun nu hed Ren Xiiyue (任玺悦). Det ville hun bruge mandag. Det så dog ikke godt ud på skærmen, så det blev ændret til Xiyue (玺悦).

Det var nu også noget skidt, som TV-stationen blev nødt til at forklare i en meddelsele. For det må man ikke for SARFT. Det er en forkortelse for Statens Admnistration for Radio, Film og TV, og de er en del af den kinesiske censur. De laver også regler for medierne, som for eksempel at studieværter skal bruge deres rigtige navne på TV.

Derfor gik hun tirsdag på skærmen med sit tredje navn, Ren Xiyue (任玺悦). Det lyder som det forrige navn, men er skrevet med et anden kinesisk tegn, som de snedige læsere på Kinablog vil kunne se. Og det navn har hun så beholdt siden.

:: Foto fra Weibo

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.