Portræt af kinesere: Wu, 24 år

Skriv en kommentar
Hverdag

Wu Qiaoxuan

I denne uge får du hver dag et lille og hurtigt portræt af tilfældige kinesere, som jeg har samlet ind i de seneste par måneder. Du kan læse de tidligere portrætter her.

Wu Qiaoxuan, 24 år

Hvem er du?
Jeg kommer fra Guangdong. Jeg har en storebror og mine forældre, og vi er en helt almindelig familie, hverken rige eller fattige. Jeg arbejder i den lokale biograf, hvor jeg startede som almindelig medarbejder, og nu er jeg manager. Jeg tjener 3.000 yuan (cirka 3.000 kroner) om måneden, og det er godt i den her by. Jeg er ikke gift, men jeg har en kæreste, og vi har et rigtigt godt forhold.

Hvilken begivenhed ændrede dit liv
Jeg er ung, så jeg har ikke oplevet mange store ting endnu. Men der er en ting, som ændrede mit liv. For et par år siden var jeg i en alvorlig trafikulykke, og min nuværende kæreste – vi var kolleger dengang – hjalp mig så meget bagefter. Vi havde kendt hinanden før, men det førte os sammen, og nu taler vi om få en familie.

Hvad er din største bekymring?
At jeg ikke har nok penge. Som sagt, vi er en almindelig familie. Men min kærestes familie er så ludfattige, at mine forældre var imod vores forhold.

Hvad ønsker du dig?
Jeg vil giftes og have en familie med ham lige nu. Men han vil ikke, for han har ingen penge. Jeg vil ikke vente, for hvad hvis han en dag ændrer sin mening og slår op med mig? Jeg vil giftes og slå mig ned.

:: Foto: Kim Rathcke Jensen

:: Portrætterne blev bragt i kortere versioner i Politikens store avis om Kina. Ide og spørgsmål fra bogen ”The End of the Chinese Dream” af Gerard Lemos.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.