Portræt af kinesere: Zhu, 53 år

Skriv en kommentar
Hverdag

Zhu meijie

I denne uge får du hver dag et lille og hurtigt portræt af tilfældige kinesere, som jeg har samlet ind i de seneste par måneder. Du kan læse de tidligere portrætter her.

Zhu Meijie, 53 år

Hvem er du?
Der er fire personer i min familie. Udover mig er det min mand, vores søn og vores datter. Vi er fra Sichuan, men vi har været i Beijing i tre år, hvor jeg arbejder som rengøringsdame i et indkøbscenter.

Hvilken begivenhed ændrede dit liv
Dengang der var jordskælv i Sichuan for nogle år siden. Det ramte min landsby. Vi var bange, og hele min familie flyttede til Beijing. Hvis der ikke havde været jordskælv, så var vi måske ikke kommet her.

Hvad er din største bekymring?
Min søn er 25 år, så han bør snart giftes, men det har vi ikke råd til i Beijing. Hvis man bor i Beijing, og man ikke har en lejlighed, så er der ingen, som vil giftes med dig. Jeg arbejder hele dagen, og jeg får den laveste løn. Vi har ikke råd til at købe en lejlighed, så jeg er bange for, at vi ikke kan finde en god pige til ham, som han kan giftes med.

Hvad ønsker du dig?
At min søn kan blive gift så hurtigt som muligt.

:: Foto af Jordan Pouille

:: Portrætterne blev bragt i kortere versioner i Politikens store avis om Kina. Ide og spørgsmål fra bogen ”The End of the Chinese Dream” af Gerard Lemos.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.