Portræt af kinesere: Li, 64 år

Skriv en kommentar
Hverdag

Li shucheng

I denne uge får du hver dag et lille og hurtigt portræt af tilfældige kinesere, som jeg har samlet ind i de seneste par måneder. Du kan læse de tidligere portrætter her.

Li Shucheng, 64 år

Hvem er du?
Der er fem personer i min familie. Min hustru, søn, svigerdatter og barnebarn. Jeg arbejdede i forsikringsafdelingen i et kulmineselskab i Hebei, og min hustru var lærer på den lokale skole. Men da vi gik på pension flyttede vi til Beijing, og nu bor vi hos vores søn.

Hvilken begivenhed ændrede dit liv
Da jeg blev pensioneret. Lige efter jeg gik på pension blev jeg deprimeret og følte, at jeg havde mistet mine mål. Så flyttede jeg til Beijing og begyndte at passe mit barnebarn, og nu synes jeg livet har mening igen.

Hvad er din største bekymring?
Det er dyrt med helbredsforsikringer, og vanskeligt at få pengene godtgjort, når man er på hospitalet. Det er man tit i vores alder. Og fordi vi arbejde i Hebei, så er vores sundhedsforsikring der, og det er endnu mere besværligt.

Hvad ønsker du dig?
At mit barnebarn vokser op og bliver sund og glad, og at jeg så kan rejse hele verden rundt med hende. Det første sted, som vi skal besøge, når hun bliver voksen, det er Hainan.

:: Foto af Jordan Pouille

:: Portrætterne blev bragt i kortere versioner i Politikens store avis om Kina. Ide og spørgsmål fra bogen ”The End of the Chinese Dream” af Gerard Lemos.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.