Portræt af kinesere: Liang, 49 år

Skriv en kommentar
Hverdag

Li

I denne uge får du hver dag et lille og hurtigt portræt af tilfældige kinesere, som jeg har samlet ind i de seneste par måneder. Du kan læse de tidligere portrætter her.

Liang Yuanzhen, 49 år

Hvem er du?
Jeg kommer fra Sichuan, og vi er fire personer i min familie. Jeg var bonde og boede i en landsby, men for ti år siden rejste jeg til Guangzhou for at lede efter arbejde på en fabrik. I dag ved jeg ikke, hvad jeg ellers skulle lave.

Hvilken begivenhed ændrede dit liv
Det er de økonomiske reformer de seneste 20 år. Jeg havde hørt, at der var et sted, som hed Guangzhou, og at man kunne rejse hertil og tjene penge. Hjemme i min landsby, vi sultede og havde ikke mad, og efter flere år med hårdt arbejde havde vi stadig ingen penge. Nu arbejder jeg her i byen. Selvom der i dag ikke er meget arbejde at få længere, så kan jeg stadig tjene nok til at leve for.

Hvad er din største bekymring?
Jeg har intet at bekymre mig over, for min datter er gift, og min søn har også arbejde her i Guangdong. Begge mine børn har et godt liv, så jeg har ikke noget at bekymre mig om længere.

Hvad ønsker du dig?
Jeg håber, at der kommer en bedre fremtid, og at jeg kan tjene nok penge til at spare lidt op, så jeg en dag kan rejse hjem til landsbyen igen og se mit hus og nyde livet der.

:: Foto af Kim Rathcke Jensen

:: Portrætterne blev bragt i kortere versioner i Politikens store avis om Kina. Ide og spørgsmål fra bogen ”The End of the Chinese Dream” af Gerard Lemos.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.