Foto fra landsby i Kina: Søvn

Skriv en kommentar
Billeder

IMG 3945 500x333 shkl

Forældrene er rejst ud til en anden provins for at tjene penge, så det er bedsteforældrene, der passer drengen på fotografiet. Han er for ung til at gå i skole, så hele dagen skal han passe sig selv, mens bedsteforældrene arbejder og er i marken, fortæller de lokale i landsbyen, som jeg mødte, da jeg lavede denne artikel.

Den slags ‘efterladte’ børn er der omkring 58 millioner af i Kina, som vokser op på landet med kun en enkelt eller ingen forældre. Cirka 80 procent af børnene bliver passet af bedsteforældrene. Men lidt over fire millioner børn må helt passe sig selv uden voksne. Der er masser af artikler om børnene, for eksempel her, her, her og her.

Foto af mig

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.