Luftforurening i Kina: Blå himmel over Beijing

Skriv en kommentar
Miljø

I de seneste uger har Beijing og naboprovinserne stort set været forsvundet i en dyne af smog. Men i dag har vinden blæst forureningen væk. Der er blå himmel. Man kan se solen. Der er skygger. Farver. Man kan endda trække vejret uden maske. Det er alt sammen svært usædvanligt og meget mærkeligt.

Her er et foto, som jeg tog i går, hvor forureningen lå på 400-500 API. Virkeligt slemt. Men ikke nær så forfærdeligt som rekorden for nogle dage siden, hvor den var omkring 900. Det andet foto er fra i dag, hvor forureningen lige nu er på 39, hvilket er omtrent på samme niveau som i Danmark.

Beijing kina forureningen

Beijing kina forureningen blaa himmel

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.