Luftforurening i Beijing: Og det fortsætter…

kommentarer
Miljø

IMG 4316  2

IMG 5237  1

Forureningen har givet massiv debat på internettet i Kina. For eksempel skriver Shi Yonggang, der er redaktør for Ifeng Weekly, på sin mikroblog @师永刚 at otte af hans venner er flyttet fra Beijing.

Song Dandan, der er en kendt skuespiller, skriver på sin mikrobog @宋丹丹, at Beijing bliver mere og mere ubeboelig. Som hun skriver i en kommentar, der også hentyder til ejendomsprisernes himmelflugt: “Er det ledernes nye metode, at bekæmpe gift med gift? Alle flytter ud af Beijing, så så falder huspriserne”.

Mange bruger også en solid portion galgenhumor, for at komme igennem dagene, hvor solen er væk og luften fyldt af en gråbrun og giftig suppe. Som Didi Kirsten Tatlow skriver på bloggen Rendevouz på Herald Tribune:

Here’s a joke circulating among 10-year-olds at my son’s state elementary school in Beijing:
A Chinese man recently arrived in America visits the doctor.
“Doctor, I feel unwell.”
“Where have you come from?”
“Beijing.”
“Breathe this,” the doctor says, holding out a pipe attached to a car exhaust.
“Thanks, I feel much better!” the man says.

Det er slemt. Bare se på de to fotografier ovenover, hvor Beijings højeste bygning i dag – det er, hvis du skulle være i tvivl, det nederste billede – forsvandt i sod og røg fra biler, fabrikker, kulkraftværker og sværindustri.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

4 Kommentarer

  1. Pingback: Luftforurening i Kina: Journalistik, nyheder og baggrund om Kina af journalist Kim Rathcke Jensen KINABLOG.dk Journalistik, nyheder og baggrund om Kina af journalist Kim Rathcke Jensen

  2. Stig siger

    Fede billeder men jeg bliver i tvivl om hvad der er før og nu! Er der den forurening der nu?

    Og så ville jeg ellers løbe skrigende væk hvis jeg vågnede til det.

  3. Pingback: Luftforurening: Kinesisk forretningsmand sælger frisk luft på dåse Journalistik, nyheder og baggrund om Kina af journalist Kim Rathcke Jensen KINABLOG.dk Journalistik, nyheder og baggrund om Kina af journalist Kim Rathcke Jensen

  4. Pingback: Forurening: Beijing nu kun 17. mest forurenede by i Kina Journalistik, nyheder og baggrund om Kina af journalist Kim Rathcke Jensen KINABLOG.dk Journalistik, nyheder og baggrund om Kina af journalist Kim Rathcke Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.