Hedebølge i Kina: Svindler ristet på asfalt

Skriv en kommentar
Humor / Hverdag

Kina hedebolge

Noget der minder om en kinesisk udgave af Egon Olsen kom lidt galt afsted forleden i Nanjing. Her er et tip: Det er dumt at lægge sig på vejen, når Kina er ramt af den værste hedebølge i 140 år, og man kan stege svinekoteletter på asfalten.

Som jeg skriver her på Politiken:

Han troede selv, at han havde fået en god ide.

En kinesisk mand gik ud på en trafikeret vej i millionbyen Nanjing og stillede sig op foran en lastbil, der blev nødt til at bremse hårdt op.

Det var et uheld, mente han, og det var chaufførens skyld. Manden ville have erstatning. Men ifølge flere vidner og en video ramte lastbilen ham slet ikke, og manden lagde sig blot ned på asfalten.

Det var en dårlig ide. For den unavngivne mand endte med at få hedeslag af at ligge i 20 minutter på den glohede asfalt. Lige nu er flere steder i Kina nemlig ramt af den værste hedebølge i flere årtier.

Manden, der er i 40’erne, havde næppe set det indslag fra en TV-station i Shanghai og det statslige CCTV, der de seneste dage har bredt sig overalt på internettet i Kina. Her kan man se, hvordan journalisterne steger svinekød på asfalten. Efter ti minutter var 80 procent af kødet stegt færdigt.

De rekordhøje varmegrader har ramt 19 af de i alt 33 kinesiske provinser og byprovinser. Det er især gået ud over de sydøstlige dele af Kina, og et af de værst ramte steder er Shanghai, der ligger få timers kørsel fra Nanjing.

I juli var der 25 dage i Shanghai, hvor der var mere end 35 grader, og dermed er det den værste hedebølge, som har ramt byen siden målingerne begyndte i 1873.

Rekorden kom fredag i sidste uge, hvor der blev 40,6 grader. Den hidtige rekord var på 40,2 grader, og blev målt i 1934.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.