Censur: Kina blokerer for BBC på grund af protester i Hongkong

kommentar 1
Journalistik / Medier / Politik

De kinesiske myndigheder har blokeret for adgangen til BBCs hjemmeside i Kina. Det sker på et tidspunkt, hvor der er historisk stærk kontrol med sociale medier og nyheder på grund af demonstrationerne i Hongkong.

Eller som Jeremy Goldkorn siger i min artikel på Politiken:

»Vi er nu nået til et punkt, hvor stort set samtlige globale nyhedsmedier og sociale medier er blokerede i Kina«, siger Jeremy Goldkorn, der er medieanalytiker og grundlægger af konsulentbureauet Danwei i Beijing.

»Det kinesiske internet har aldrig været så isoleret som nu. Det er lysende klart, at et ethvert internetmedie med en ellers global indflydelse ikke har en fremtid i Kina«, siger Jeremy Goldkorn.

Beijing blokerer også for adgangen til især engelsksprogede medier som for eksempel Bloomberg og New York Times. Men også eksempelvis for Le Monde, El Pais og Deutsche Welle.

Derudover kan kineserne heller ikke komme ind på sociale medier som for eksempel Twitter, Facebook og de fleste services fra Google. Du kan se en liste her på Politiken over nogle af de mest populære hjemmesider, som Beijing blokerer for.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Listen bliver længere og længere. Gad vide hvornår kineserne får nok og i så fald, om det bliver en ny omgang Tianeman Sq.?

    Så længe nogen i PRC kan beholde magten og der kommer penge i de private kasser sker der nok ikke noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.