Kinesisk nytår: Søn tæsker far, fordi han er grim og fattig

Skriv en kommentar
Kultur

2014102411360737

I denne uge er det kinesisk nytår, og det er årets vigtigste højtid i Kina. Det er her, at alle tager hjem til deres familier.

Men det er også her, at du virkelig ikke har lyst til at rejse rundt. Veje, toge og fly er overfyldte. Det er en rejseperiode på 40 dage, hvor der i alt bliver foretaget 3,6 milliarder rejser.

Og nogle klare rejsestresset bedre end andre, som Renmin Wang skrev i sidste uge. Især hvis man er en lille kejser, som det her lugter af, kan man godt få en mindre nedsmeltning:

Den unge mand spænede gennem banegården, mens han jagtede en ældre mand, og han slog ham, men det lykkedes for politiet at fange dem. De to mænd kom til afhøring. Det viste sig, at det var en 50-årig far og hans 20-årige søn. Hvad foregik der?

Parret var på vej hjem til kinesisk nytår, og sønnen var rasende på sin far, der er migrantarbejder. Ifølge Renmin Wang mente sønnen, at faren er grim og går i gammelt tøj. Og det er ikke godt for sønnens image, mente den 20-årige.

Samtidig var sønnen rasende, fordi de skulle tage toget hjem. Faren burde have købt en flybillet til ham. Men jeg har virkelig ikke nogen penge, lød det fra faren, Zhang Mouwei. Det må du selv om, lød det højtråbende svar, men hvis du ikke lader mig flyve, dræber jeg dig, når vi kommer hjem.

Ifølge Renmin Wang fik de overraskede betjente dog talt med den unge mand, der »indså sine fejl«, og faren gik med til at rejse med sønnen hjem.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.