Kinesisk nytår: Ugift mand kidnapper kvinde til besøg hos sin far og mor

Skriv en kommentar
Kultur

Thy52122 b Så blev det endelig kinesisk nytår, som Kim Larsen ville synge, hvis han var blevet født i Hebei.

Det er en tid, der virkelig kan stresse kineserne, som jeg skrev forleden, hvor en 20-årig mand tæskede sin far, fordi han var fattig og grim og ikke havde købt en flybillet til sønnen, der blev nødt til at tage toget hjem. (Kina er et konfuciansk land med respekt for de ældre? Yearh, der er lidt gråzoner, der…).

Og stressniveauet kan virkelig komme op i det røde felt, hvis man skal rejse hjem til mor og far som single. Det går endda så vidt, at man kan leje en kæreste på internettet og tage ham/hende med hjem på familiebesøg.

Eller man kan gøre som en 32-årig mand fra Dalian. Han var desperat. Han havde ingen kæreste. Og nu skulle han hjem til sine forældre, der i lang tid havde lagt pres på ham for at gøre noget ved sagen og blive gift.

Derfor kidnappede han en 24-årig kvinde. Hun skulle med hjem og lade som om, at de var blevet gift.

»Jeg var på vej på arbejde, som jeg plejer, da der pludselig kommer en mand over til mig. Han griber mig i armen og lægger en hånd over min mund og siger “rør dig ikke, du skal med mig hjem og fejre nytår og være min hustru”«, forklarer kvinden til Nandu Wang og Dalian Wanbao.

Kinesisk nytår, som er kinesernes svar på julen, kan som nævnt være en stressende periode for mange. Det er her, at alle rejser hjem for at være sammen med familien. Ofte er det kun den ene gang om året, at man ser hinanden, for det er almindeligt, at man bor hundreder eller tusinder af kilometer fra sin hjemby.

Og hvert år lægger det pres på de millioner af ugifte mænd og kvinder, der rejser alene hjem til far og mor. Især hvis man er over 30 år, som i Kina er ved at være langt over sidste salgsdato. Mange singler vælger helt at lade være med at tage hjem til forældrene, som også ofte har arrangeret ‘blind dates’ til de ugifte børn.

Derfor kidnappede manden fra den nordkinesiske by den 24-årige kvinde. Hun blev dog fundet allerede efter et par timer, efter at hendes rigtige kæreste havde alarmeret politiet. Den 32-årige mand er nu anholdt.

:: Foto: Beijing Ribao

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.