Xi er sød: Begejstrede udlændige i ny kinesisk propagandavideo

kommentar 1
Journalistik / Kinesisk propaganda

Så har People’s Daily har lavet en ny propagandavideo om, hvad udlændinge synes om Xi Jinping. Spoiler alert – alle synes, at Xi Dada er for fed. Eller “sød”, som en af de udenlandske studerende siger.

Og det er ikke den eneste video, som drengene fra People’s Daily har lavet. I sidste uge kom propagandafilmen “When China Met Caroline” også, som Wall Street Journals kinablog skriver om her.

Hvorfor nu? Fordi Xi Jinping jo i USA. Og sikkert fordi kommunistpartiets avis – med sin sædvanligt manglende sans for, hvordan det der udland fungerer – sikkert ville lave en video, som kækt skulle introducere Xi til amerikanerne.

Udlændinge, der fortæller hvor awesome Kina er, er jo nærmest en selvstændig genre. Og hvis du bare ikke kan få nok af propaganda fra People’s Daily, så er der klassikeren her fra tidligere i år, hvor “almindelige” folk fra hele verden udtrykker deres nuancerede meninger om Xi Jinping.

Og lige en advarsel hvis du ser alle tre videoer. Det kan være svært at rette sine tæer ud bagefter.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.