Kineserne ændrer syn på sex

Skriv en kommentar
Historie / Internettet / Kultur / Medier / Politik

20080129 06 Tilbage i 2008 skrev jeg om “århundredets” sex-skandale her i Hong Kong og Kina. Den handlede om kendissen Edison Chen, som havde været smart nok til at tage fotos af sig selv, mens han befandt sig i det, som vi godt kan kalde for intime situationer med sangere, skuespillere og andre celebrities af det modsatte køn.

Og, som det er en naturlov med den slag fotos, fandt de vej ud på internettet. Et voilà, skandale.

Det var første gang, at offentligheden hørte om den slags (lad os kalde det) dating blandt berømtheder, som der står her på China Policy Institute Blog fra Nottingham University. Nu er der så kommet en ny skandale, som denne gang er med den canadisk-kinesiske popstjerne Kris Wu. Den tager Jue Ren udgangspunkt i med analysen Attitudes to sex and hook-up culture in China, som du bør bruge et minut på at læse:

The context and content of sex education Chinese born in the 1990s is very different from their parents, and a more positive attitude towards sex is common. Younger Chinese are more sexually active and feel more comfortable talking about sex. Social media like the dating app Momo and the messenger WeChat have also made it easier for them to find dates.

This increasingly positive attitude towards sex can be seen in both young men and women, and it has become much easier to assert one’s own sexual rights in public. In such an environment, the main topic of public discussion around Kris Wu is not the women’s sexual behaviour, but Wu’s practice of having sex with multiple partners. It demonstrates greater acceptance that women have the right to have sex before marriage and this behaviour does not automatically lead to them being shamed anymore. Hook-ups, i.e. casual sexual encounters, are increasingly common and accepted among men and women.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.