Opsamling med links og baggrund: Kæmpe sejr til Filippinerne over Kina i det Sydkinesiske Hav

Skriv en kommentar
Journalistik / Politik

Kina har fået en afklapsning ved den internationale domstol i Haag. Dommen er en klar og overbevisende sejr til Filippinerne, der anlagde sagen for tre år siden i protest mod kinesernes opførsel i det Sydkinesiske Hav.

Hvis du ikke helt ved, hvad der foregår i det Sydkinesiske Hav, så kan du læse en baggrund om det, som jeg har skrevet her på Politiken, hvor jeg også nævner den bekymring, som mange har om, at det Sydkinesiske Hav kan udvikle sig til en kold krig mellem Kina og USA samt Washingtons allierede i regionen.

Og hvis du vil have den virkeligt grundige gennemgang af dommen, så har Asia Maritime Transparency Initiative lavet en fin, lille og overskuelig analyse.

Her nedenunder har jeg lavet en opsamling med links og kommentarer fra Twitter, der kommer bredt omkring en masse vinkler. (Og hvis du har en adblocker eller sidder i Kina og ikke er på VPN, så kan du ikke se tweetsene eller siden ser underlig ud, just so you know.)

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.