Om Kinablog

Kim Rathcke Jensen journalist nyheder Kina Hurtige klik fra Kina, hvor jeg – Kim Rathcke Jensen – bor og arbejder som korrespondent for Politiken.

Jeg kom til Kina første gang i midten af 1990erne på en rygsækrejse. Fra 1999-2003 gik jeg på Danmarks Journalisthøjskole, og jeg var i praktik på Politiken.

Jeg tog en bachelor i kinesisk på Aarhus Universitet fra 2003-2007, hvor jeg også boede i Qingdao samt studerede et år i Nanjing.

Jeg flyttede til Beijing i 2008, da jeg blev ansat på Berlingske som korrespondent i Asien og Kina. I 2012 skiftede jeg til Politiken, og jeg bor i dag i Hong Kong.

En gang imellem dukker jeg også op i radio eller på tv på DR, TV-2 eller Radio 24-7. Du kan også finde mig andre steder på internettet end her på Kinablog, som jeg startede i 2006. Jeg skriver på engelsk på Twitter på @kinablog og på dansk på @kimrjensen og Facebook.com/kinablog.

Du kan skrive til mig her.