Om Kinablog

IMG 0388

Jeg har boet i Kina i sammenlagt 10 år. Og i ni år var jeg korrespondent for først Berlingske og siden Politiken.

Jeg kom til Kina første gang i midten af 1990erne på en rygsækrejse. Fra 1999-2003 gik jeg på Danmarks Journalisthøjskole, og jeg var i praktik på Politiken.

Jeg har en bachelor i kinesisk på Aarhus Universitet fra 2003-2007, hvor jeg også boede i Qingdao og i Nanjing, hvor jeg gik på universitetet i et år.

Jeg flyttede til Beijing i 2008 som korrespondent for Berlingske i Asien og Kina. I 2012 skiftede jeg til Politiken. De sidste par år boede jeg i Hong Kong, før jeg stoppede som korrespondent i 2017. I dag bor jeg i Danmark.

En gang imellem dukker jeg også op i radio eller på tv på DR, TV-2 eller Radio 24-7. Du kan også finde mig andre steder på internettet end her på Kinablog, som jeg startede i 2006. Jeg skriver på engelsk på Twitter på @kinablog og på dansk på @kimrjensen og Facebook.com/kinablog.

Du kan skrive til mig her.