Fotokunst fra Beijing: Bag om nyhederne

kommentar 1
Billeder / Hverdag / Kultur

De to fotografer Liyu og Liubo, der begge er en del af Beijings enorme kunstnerkollektiv 798, der ligger i et misundelsesværdigt fedt, nedlagt fabriksområde, er gået bag om kriminalstoffet i aviserne, og har lavet deres egne rekonstruktioner af nyhederne. Det blev til projektet “13 måneder i Grisens År“. De udstiller indtil den 10. juli 2007 på udstillingen “Umweg über China” på Kunsthalle Wien, der altid er god for moderne kunst fra Asien og Kina.

April: En 13-årig teenager kopierede nøglen til en klassekammerats lejlighed, som hun flere gange brød ind i og stjal ting fra. Den første april bryder hun igen ind, men stjæler ikke noget. I stedet bliver hun irriteret, og sætter ild til soveværelset. I går blev de to familier enige om et forlig, så den 13-årige teenagers familie betaler 30.000 Yuan i erstatning.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Pingback: KINABLOG.dk » Blog Archive » Kinesisk kunst: Kloning af Anders And og Beavis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.