Britisk dokumentar: De kidnappede børn

Skriv en kommentar
Diverse / Politik

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=b9YdA3WSiPM]

Ifølge dokumentaren “China’s Stolen Children” kidnappes der hvert år 70.000 børn i Kina. Uden at politiet kan eller vil gøre meget ved det. Børnene sælges på det sorte marked, for eksempel til forældre der gerne vil have en dreng. Et pigebarn koster, i følge dokumentaren, cirka 2.000 kroner.

Dokumentaren, der blev vist på den engelske Channel 4, bringer flere interviews med forældre, der har fåret deres børn kidnappede.

Den kinesiske ambassade i London forsøgte at standse filmen. Ambassaden mente, at filmen er fuld af fejl, og at der ikke er nogen sammenhæng mellem bortførelserne og et-barns politikken.

Den britiske avis The Guardian har en længere artikel om kidnapningerne:

It has been a year and a half since her little boy, Chen Jie, was taken. He was five years old, playing at his grandmother’s vegetable stall in Sichuan, when Zhang, a trusted neighbour, passed by. Offering to bring Chen Jie back to his mother – and persuading the reluctant boy with the promise of sweets – Zhang left, taking the child with him. This was the last time Chen Jie was seen by his family. Later, when parents and grandmother realised that neither had the little boy, they ran to Zhang’s door, desperately hoping he was there. Calmly, Zhang claimed that after giving him money for sweets, he’d left Chen Jie at the apartment block. Their suspicion of his involvement in their son’s disappearance could not be translated into evidence – even though when the grandmother confronted him later, she said he yelled, ‘I sold the kid, OK?’ After police questioning, however, Zhang was free to go about his normal business, unlike the Chens.

Du kan læse mere om filmen her.

:: Via Shanghaiist

:: (Artikel opdateret 8. oktober)

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.