Fødevarer i Kina: Melamin fundet i fiskefoder

Skriv en kommentar
Fødevarer

Biosecure_KOI_breeding_and_growing_intensive_facility_in_Israel_150x113.shkl.jpg Hvorfor er kinesisk mad så farlig at spise?

Det skriver jeg om i dagens avis. Hvilket jeg også har skrevet om tidligere, som du kan se her i dette tema.

En af dem jeg interviewede til artiklen var Zhou Qing, der i 2006 vandt Lettre Ulyssees Award for the Art of Reportage for sin artikel om fødevareindustrien i Kina. Den kan du læse et uddrag af her.

Zhou Qing siger selv, at fødevarerne ikke er blevet meget bedre siden han skrev sin artikel. Som han i øvrigt brugte et par år på at researche og som også er udkommet som bog.

For fødevareskandalen fortsætter. Først var det mælk, som var forurenet med melamin. Dernæst var det æg. Så hvad bliver det næste?

Svaret er fisk.

Det skriver Caijing i dag i denne artikel og AP her via International Herald Tribune.

Fødevarekontrollen i Hong Kong har fundet melamin i fiskefoder, som et lokalt dambrug har købt i Kina. Indtil videre er der dog ikke fundet melamin i nogle af de fisk, der er blevet testede.

Men vi venter. Spændte. Det skal nok komme. Med mindre det lykkedes for myndighederne helt at kvæle al omtale af fødevareskandalerne. For sådan ser det faktisk ud lige nu, hvor al omtale af mælk, æg, melamin og retssager er næsten forstummet i de kinesiske medier.

:: Billedet er fra Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.