Skulderpuder og pophår: Film om Wham’s tur til Kina i 1986

Skriv en kommentar
Humor / Kultur

Forleden skrev jeg om kinesisk hip-hop, og at Wham var den første vestlige popgruppe, der gav koncert i Kina.

Det var i 1986 og koncerten blev holdt på Arbejdernes Stadium ( 工人体育场), som jeg i øvrigt bor ved siden af. (Læs om den på Wikipedia eller Baike Baidu, der er på kinesisk.)

Helt tilfældigt faldt jeg over denne artikel på Outdustry fra december, der handler om netop Whams tur til Kina.

Efter sigende tog det bandets manager, Simon Napier-Bell, 18 måneders forhandlinger og endeløse rækker af middage med det kinesiske bureaukrati, før gruppen fik lov til at give koncert i Beijing.

Bandet havde sat sig det mål, at de skulle blive verdenskendte i løbet af to år, og det ville ikke være muligt, hvis de blot tog på den sædvanlige turne gennem Europa og USA.

Derfor kom de på ideen om at give koncert her i Kina, da det ville være et PR-stunt af dimensioner, der kunne hjælpe dem med at blive kendte.

Det hele skrev han en bog om i 2005, som du kan finde her på Amazon.

Udflugten til Beijing blev også til en (slags) dokumentarfilm, der hedder “Wham! in China: Foreign Skies.”

Den ligger her på Youtube.

Jeg har ikke set filmen endnu, men ifølge Outdustry skulle det være ganske fornøjeligt at se de permanentede popdrenges tur til Kina, Beijing og muren.

Inklusiv nogle gode citater: “Where are all the screaming girls?”, som George Michael sagde ved ankomsten i lufthavnen i Beijing.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.