Censur i Kina: Den Grønne Dæmning beskytter mod homoseksuelle og andet snavs

Skriv en kommentar
Internettet

W020090610456663491118.jpg

Her er anden del af tre artikler om den spionsoftware (绿坝·花季护航), som de kinesiske myndigheder vil have installeret på alle nye computere. Her kan du læse første og tredje del.

Hackere vil elske det.

Udover at softwaren vil bringe Big Brother’s nysgerrige næse helt ind i de kinesiske borgeres harddiske, så er programmet også et stykke makværk, som University of Michigan konkluderer i denne undersøgelse:

Our brief testing proves that Green Dam contains very serious security vulnerabilities. Unfortunately, these problems seem to reflect systemic flaws in the code. The software makes extensive use of programming techniques that are known to be unsafe, such as deprecated C string processing functions including sprintf and fscanf. These problems are compounded by the design of the program, which creates a large attack surface: since Green Dam filters and processes all Internet traffic, large parts of its code are exposed to attack.

If Green Dam is deployed in its current form, it will significantly weaken China’s computer security. While the flaws we discovered can be quickly patched, correcting all the problems in the Green Dam software will likely require extensive rewriting and thorough testing. This will be difficult to achieve before China’s July 1 deadline for deploying Green Dam nationwide.

Rebecca MacKinnon skriver mere om softwaren, som kinesiske nørder har leget med og skrevet om på blandt andet Twitter.

Hvordan fungerer programmet så? Jo, et eller andet sted skal der sidde nogen, som opdaterer en liste med forbudte ord og hjemmesider. Det er stadig et interessant og åbent spørgsmål, hvem der skal have ansvaret for den liste.

Når man så tænder for sin computer kalder programmet op og henter listen med forbudte ord og hjemmesider. Man er dermed “beskyttet” mod det snaskede indhold på nettet.

Hvad er det så for nogle ord, som den kinesiske regering vil beskytte sine borgere mod?

Jo, det er blandt andre ord som “homoseksualitet”, som man kan læse på
Globalvoices:

The software is a scumbag equalizes homosexuality with obscenity and violence. Once it is installed, it would filter away all websites with homosexual content. Upon testing, all famous LGBT websites, such as Aibai, idanian, aifufu and etc would be inaccessible. We also found out that if the websites contain keywords such as homosexual, gay, lesbian, the software would automatically identify the graphics as having too many “skin color” and same sex intimacy. The websites would then be blocked, compiled in the black list and banned from future visit.

:: Tegningen er fra jfdaily.com

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.